La III UCE de Manresa ja és a punt

Després d’un any d’absència obligada per l’emergència sanitària, torna la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa.

A la 3a edició de l’UCE de Manresa, analitzarem el reconeixement dels drets individuals i col·lectius pels instruments internacionals i europeus i les vies de protecció dels drets humans existents al Consell d’Europa i la Unió Europea. De la mà d’acadèmics i advocats, el curs pretén aportar dades i reflexions sobre l’abast, les condicions i les conseqüències en el pla intern del paper de garant dels drets atribuït a organismes com el Tribunal Europeu de Drets Humans o el Tribunal de Justícia de la UE, especialment en relació amb les vulneracions de drets fonamentals que s’han denunciat arran del judici del Procés i d’altres procediments judicials interns. També es tracten aspectes jurídics de la resposta a la crisi sanitària provocada per la Covid-19. El curs Drets individuals i col·lectius: el paper garant dels organismes europeus i internacionals està organitzat per l’àrea de Dret de l’UCE, coordinada per la doctora Eva Pons (Universitat de Barcelona).

Diverses personalitats, entre les que hi ha Joan Ridao, Joan Queralt, Salvador Cardús, Antoni Bassas, Josep Costa, l’alcalde de Manresa (Marc Aloy) i els presidents de l’IEC (Jondomènec Ros i de l’UCE (Jordi Casassas) passaran per l’UCE de Manresa.

Podeu seguir la inauguració de la III UCE de Manresa a través d’aquest enllaç: https://youtu.be/2OiKjfcisps

L’edició de Manresa té lloc un mes i mig abans de la gran cita anual de l’UCE, que tindrà lloc a Prada del 16 al 22 d’agost. Aprofitant l’experiència adquirida l’any passat, l’edició 2021 tindrà un doble format: presencial i en línia. El lema de l’UCE 21 és “Fer dels Països Catalans una nació normal”.

Per a més informació: https://www.uce.cat/UCE2021_Manresa.html