El conseller Francesc Homs inaugurarà la XLV UCE el 17 d’agost

La Universitat Catalana d’Estiu ultima els preparatius abans d’iniciar la seva XLV edició, que enguany se celebrarà del 16 al 22 d’agost al seu emplaçament habitual: el Liceu Renouvier de Prada (el Conflent).

Els alumnes arribaran el divendres 16, dia que hi ha programades dues actuacions musicals: Xavier Baró i Blues de Picolat. L’endemà a les nou del matí començaran els cursos i a les 12 tindrà lloc la inauguració oficial amb la presència de Francesc Homs (conseller de la presidència de la Generalitat de Catalunya), de Joan Castex (batlle de Prada), de Joandomènec Ros (vicepresident de l’Institut d’Estudis Catalans) i de Jordi Sales (president de la Universitat Catalana d’Estiu). A més, Elisenda Paluzie (degana de la Facultat d’Economia i Empresa, Universitat de Barcelona) pronunciarà la lliçó inaugural titulada «La viabilitat d’un Estat català».

La presència de professors, intel·lectuals, polítics, escriptors i artistes serà novament una constant de l’agost pradenc. Així, entre els actes de l’UCE es recordarà Vicent Andrés Estellés (amb un acte el dia 18 en que hi serà el batlle de Burjassot, Jordi Sebastià); Salvador Espriu (amb el conseller de cultura, Ferran Mascarell i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, el dia 20) i el centenari de la Mancomunitat de Catalunya (amb el conseller de justícia, Germà Gordó i els presidents de les quatre diputacions catalanes, el dia 21).

A més, s’analitzaran les vies sobiranistes d’Escòcia (amb el portaveu parlamentari del SNP, Angus MacNeil) i del Veneto (amb el secretari general de Veneto Stato, Antonio Guadanigni), els 800 anys de la batalla de Muret i s’homenatjarà Josep Vallverdú en el seu 90è aniversari. La clausura, el dia 22, serà a càrrec d’Antoni Castellà (secretari d’universitats i recerca), Carles Cortés (vicerector de la Universitat d’Alacant, en representació de la Xarxa Vives d’Universitats) i Jordi Sales (president de l’UCE).